Om RBU Gotland

Våra lokala verksamheter

Racerunner på torsdagar 16.30-17.30 på Gutavallen

Nyhet. Vi har startat träning och löpning på Gutavallen. Tränare är Jesper som drilla i olika löptekniker med och utan Racerunner. Vi avser hålla på fram till sommaren sedan planerar vi vidare. Det går bra att komma och prova och se om det passar, frågor kontakta Mikael 070-646 15 09.

Elhockey på tisdagar

Elhockey tränar vi i Säve stora hallen tisdagar kl 15.30-17.00. Kom och besök oss är det låst kom ihåg att ta med våra telefonnummer. Ledare Göran Friberg 073-982 73 06 och Mikael Nilsson 070-646 15 09.

 

Bad på lördagar även vid Covid-19

Badar gör vi i Korpen rehabbassäng Brömsebroväg.

11.00 lugnt pass, för de som behöver ett stillsamt bad.

12.00 vildare pass, barn med familjer som vill leka och lära sig umgås med vatten och till sist lära sig simma. Vägen till vattenvana är lång för  många barn.

Inställt 13.00 gruppen  med Down syndrome har sin badtid, ställer vi in pga riskgrupp.

Ring för kod till Mikael Nilsson 070-646 15 09.

 

RBU vi finns med i samhället på lite olika

Paralympic Shoolday på Gutavallen i september.

Kräklingbomarknad i september.

 

Almedalen

Årligen deltar vi med vårt förbund på Almedalsveckan, här kan ni ser hur vi för några år sedan lirade brallorna av politikerna. Den 2  juli under Almedalsveckan inbjöd RBU till matcher med riksdagsledamöter. Det var en mangrann uppsättning av partierna och våra ungdomar som spelade matcher mot bl.a Lena Hallengren S, Christer Nylander Fp, Gustav Fridolin Mp, Rossana Dinamarca V. David Lega Kd hade den offensivaste taktiken men det blev ändå förlust. Henrik Petrén ställde frågor till politikerna.

Elhockeymatcherna var ett sätt för  RBU Gotland och RBU:s riksförbund att uppmärksamma att alla barn och unga har rätt till ett aktivt liv och att lyfta frågan om hjälpmedel. (fotograf Jesper Hammarlund)

 

RBU lekgrupp

Just nu har vi inte riktigt möjlighet att hålla igång vår Lekgruppen. Den finns med för framtiden. Ring gärna ordförande Anna-Karin 070-69 19 651 om du har idéer eller förslag.