Om RBU Gotland

Våra lokala verksamheter

Framerunner på torsdagar 16.30-17.30 på Gutavallen från maj-oktober

Nyhet. Vi har startat träning och löpning på Gutavallen. Tränare är Jesper som drilla i olika löptekniker med och utan Racerunner. Vi avser hålla på fram till sommaren sedan planerar vi vidare. Det går bra att komma och prova och se om det passar, frågor kontakta Mikael 070-646 15 09.

Elinnebandy på tisdagar från augusti-maj

Elhockey tränar vi i Säve stora hallen tisdagar kl 15.30-17.00. Kom och besök oss är det låst kom ihåg att ta med våra telefonnummer. Ledare Göran Friberg 073-982 73 06 och Mikael Nilsson 070-646 15 09.

Bad på lördagar från augusti-maj

Badar gör vi i Korpen rehabbassäng Brömsebroväg.

11.00 lugnt pass, för de som behöver ett stillsamt bad.

12.00 vildare pass, barn med familjer som vill leka och lära sig umgås med vatten och till sist lära sig simma. Vägen till vattenvana är lång för många barn.

RBU Vuxen gympa 12.00 och bad 13.00.

Ring för kod till Mikael Nilsson 070-646 15 09.

 

RBU vi finns med i samhället på lite olika

Paralympic Shoolday på Gutavallen i september.

Kräklingbo marknad i september.

 

Almedalen

Årligen deltar vi med vårt förbund på Almedalsveckan olika för olika år.

Här kan ni ser hur vi för några år sedan lirade brallorna av politikerna. Den 2  juli under Almedalsveckan inbjöd RBU till matcher med riksdagsledamöter. Det var en mangrann uppsättning av partierna och våra ungdomar som spelade matcher mot bl.a Lena Hallengren S, Christer Nylander Fp, Gustav Fridolin Mp, Rossana Dinamarca V. David Lega Kd hade den offensivaste taktiken men det blev ändå förlust. Henrik Petrén ställde frågor till politikerna.

Elhockeymatcherna var ett sätt för  RBU Gotland och RBU:s riksförbund att uppmärksamma att alla barn och unga har rätt till ett aktivt liv och att lyfta frågan om hjälpmedel. (fotograf Jesper Hammarlund)

 

RBU Vuxen 

Vi gör sociala aktiviteter vid Svajdestugan. Kolla i kalendern nästa tillfälle.

Badminton på torsdagar i Rackethallen i samarbete med Visby badmintonklubb.

Biljard på söndagar vid Uncle Joes.